Nieuwsbrief

Over ons

Voorwoord

olaf

In april 1987 wordt de eerste “Verf met Advies”-winkel geopend op de Kempische Steenweg in Hasselt. Het is destijds misschien de eerste verfspeciaalzaak in Limburg. Tot dan kenden wij in de regio enkel drogisten, die naast een volledig drogistengamma en kleine decoratie-artikelen ook verf aanboden, of klanten moesten zich richten tot de grote doe-het-zelf ketens. Dit resulteert nooit in een correct en snel advies waardoor miskoop schering en inslag waren. Het is juist aan deze nood dat wij wilden tegemoetkomen.

Om die reden bestond het oorspronkelijke gamma van Verf met Advies dan ook voor 95% uit verfartikelen aangevuld met een uiterst beperkt aanbod van behang en vloerbekleding. Het succes van deze formule resulteert in een verdere uitbouw van diverse vestigingen in Limburg tot zelfs een uitgroei in Vlaams-Brabant. Deze nood aan technisch advies en ondersteuning mondt uit in een service aan huis want een advies geef je best als je de ondergrond, de toestand van het huidige verfsysteem, enz. ziet. Hieruit blijkt al snel dat klanten naast een technisch advies ook nood hebben aan een advies omtrent kleur.

Op die manier groeit in de jaren ’90 deze service uit tot kleur- en technisch advies aan huis. Begin 2000 doet de volgende generatie zijn intrede in het bedrijf en zorgt zoals in vele firma’s voor een instroom van niet alleen nieuw bloed maar ook nieuwe ideeën. De oude generatie waakt op de oude waarden die hen tot dan gebracht had naar 3 vestigingen en een naam in de regio als zijnde verfspecialist. Het is ook begin 2000 dat er heel wat vestigingen bij komen en dat eveneens het aanbod serieus wordt uitgebreid omdat klanten ook vragen naar advies omtrent bijvoorbeeld raamdecoratie en vloerbekleding. De service “advies aan huis” wordt verder geprofessionaliseerd en groeit uit tot een aparte afdeling binnen de firma die momenteel 5 full time interieurarchitecten/interieurvormgevers telt.

Verf met Advies bij Sterck TV Limburg

Historiek

 • 1987

  Verf met Advies Hasselt

  1993 (juni)

  Opening 2e vestiging Diest

 • 1994 (februari)

  Opening 3e vestiging Sint-Truiden

  2000 (oktober)

  Opening 4e vestiging Tienen

 • 2000 (september)

  Opening 5e vestiging Maasmechelen Deze vestiging werd in 2009 overgebracht naar Lanaken in een mooier, groter pand met ruimere parkeergelegenheid.

  2006 (december)

  Opening 6e vestiging Genk

 • 2007 (oktober)

  Verhuis van Verf met Advies Hasselt van de Kempische Steenweg 218 naar Genkersteenweg 74, waar nu ook de volledige administratieve cel werd ondergebracht.

  2009 (december)

  Opening vestiging Lanaken

 • 2010 (januari)

  Opening 7e vestiging te Helchteren

  2010 (april)

  Opening 8e vestiging te Lommel

 • 2010 (december)

  Opening 9e vestiging Tongeren

  2012 (zomer)

  Verhuis vestiging Lommel naar de Buitensingel voor een betere bereikbaarheid voor ons cliënteel.

 • 2012 (najaar)

  Oprichting van de lakkerij als extra service voor onze klanten.

  Meer?

  Hou dit in de gaten om meer historiek te weten te komen