Zonwering kiezen voor binnen of buiten?

Welk type zonwering past het best bij jouw woning?

In deze periode van warme zomerdagen erkennen we het nut van goede zonwering des te meer. Zonwering is niet alleen handig om bijvoorbeeld het licht buiten te houden en/of de inkijk te verminderen, maar vele types zonwering beschikken ook over een isolerende factor. Dit is handig wanneer je energie wilt besparen. Maar voor welke type ga je het best, zonwering voor binnen- of buiten?

 

Binnen of buiten. Dat is de eeuwige vraag. Wij bij Verf met Advies zijn overtuigd dat een combinatie van beide zorgt voor het beste resultaat. De meeste fabrikanten van buitenzonnewering zullen stellen dat enkel buitenzonnewering de zon écht buiten houdt, en dat op die manier de ruimte amper kan opwarmen. Zonneschermen, vouwdaken, overkappingen of uitvalschermen zijn hier goede voorbeelden van, en zijn erop gericht om de zon niet rechtstreeks op het glas te laten branden. Maar, binnenzonnewering heeft ook absoluut zijn voordeel.

 

Warmetewerende coatings

 

Tegenwoordig hebben veel binnenzonweringen warmtewerende coatings en maken ze gebruik van isolerende technieken. De coating weerkaatst dus de zonnestralen, waardoor de opwarming van de ruimte zeer beperkt wordt. De techniek van deze tijd heeft dus het gebruik van binnenzonnewering een pak interessanter gemaakt.

Maar wat zijn dan nog voordelen van binnenzonnewering? Laten we bijvoorbeeld eens denken aan de winter. Op deze koude dagen probeer je alles te doen om de warmte binnen te houden. Hier kan binnenzonnewering natuurlijk aan bijdragen. Alle isolerende elementen helpen namelijk in de winte rom je energierekening te drukken.

Bovendien is het gebruik van buitenzonnewering, gezien het ruwere weer, in de winter niet echt aangeraden. Tenzij  je het risico op schade best wil aangaan.

 

Verf met Advies - Raamdecoratie - Zonwering - Diaz

 

Esthetische argumenten

Tegenwoordig doet kwalitatieve binnnezonnewering dus weinig onder voor de buitenalternatieven op vlak van efficiëntie. Een extra argument om voor binnenzonnewering te gaan kan het esthetisch aspect zijn.

Buitenzonnewering wordt meestal gekarakteriseerd door grote, robuuste installaties. Maar, het oog wil ook wat, toch? De esthetische mogelijkheden met binnenzonnewering zijn een pak breder. De oplossingen voor buitenzonnewering zijn, vaak alleen al door hun omvang, moeilijk weg te werken.

Binnenzonwering daarentegen kan je interieur nog extra karakter schenken, of de stijl van je woning versterken. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen. Qua kleur kan je bijna alle kanten uit. Ook qua materiaal heb je meer keuzen. Bij horizontale jaloezieën kan je kiezen voor een houten of aluminium look. Bij paneelgordijnen kan je visueel oneindig variëren met glaspartijen.

Stellen dat je zonwering voor het leven koopt is misschien en iets te straffe stelling. Maar breng het esthetische aspect zeker in beschouwing, want zonnewering draagt in belangrijke mate bij aan de feeling die je woning geeft.

 

Verf met Advies - Raamdecoratie - Zonwering - Diaz

 

Tips

 

Tips om energie te besparen rond je ramen:

  • Sluit je zonwering tijdens zomerdagen om de hitte buiten te houden. Laat de zon echter wel binnen op een zonnige winterdag.
  • Verwarming of airco ingeschakeld? Houd dan alle ramen dicht om de warmte of koelte binnen te houden.
  • Zorg ervoor dat het glas in je ramen en deuren een hoge isolatiewaarde geniet.

 

Vragen?

Ben je op zoek naar zonwering die zowel de warmte buiten houdt, als isoleert in de winter? Ga langs in één van onze winkels voor gratis advies.

 

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!