De beste tips om je muren te verven

Vermijd de klassieke valkuilen bij het verven van je binnenmuren met onze handige tips.

Je hebt beslist. Je wil je interieur opfrissen en je gaat je muren verven. Super! Maar ook bij het verven zijn er enkele valkuilen om rekening mee te houden. Hoe je het best te werk gaat voor een uitmuntend resultaat, dat kom je te weten met de nuttige tips van Verf met Advies!

 

  1. De voorbereiding

Goed begonnen is half gewonnen, dat weten we allemaal. Maar dit bekende credo is zeker waar bij het verven van je binnenmuren. Met een goede voorbereiding zullen je schilderwerken een pak vlotter gaan, omdat je niet telkens moet stoppen door lastige obstakels die opduiken. Begin je met verven? Zorg er dan zeker voor dat je deze checklist bij de hand hebt!

Was je muren grondig. Verwijder eventuele vetvlekken met de milieuvriendelijke ontvetter Chrisal, en spoel af met water.

Gebruik verdund bleekwater van 5°C om eventuele schimmels van de muren te wassen in vochtige ruimtes. Schilder zeker geen schimmels over, want die zie je later steeds terug.

Controleer als de ondergrond genoeg draagkracht heeft. Je kan dit eventueel testen door een stukje tape te plakken en het ervan af te trekken. Blijft het pleisterwerk hangen aan de muur? Dan is de ondergrond er klaar voor.

Je kan je muren versterken met een glad renovatievlies van Masureel. Zo kunnen je muren beter tegen een stootje en worden mogelijke barstjes beter opgevangen.

Plamuur kleine oneffenheden en gaatjes bij voor een effen en proper resultaat.

– Verwijder je stopcontacten en plinten. Als dit niet mogelijk is kan je ze afplakken met tape.

Zorg voor de juiste borstels en verfrollen. Je kan bijvoorbeeld microvezel gebruiken voor een zeer fijne afwerking. Gebruik je een dikke rol, dan bekom je een rolstructuur die een beetje meer grof is.

 

  1. Het grote werk

Werk met een primer

Zie de primer als een verzekering die ervoor zorgt dat je de eindlaag op een stabiele en hechtende ondergrond kan aanbrengen. Daarnaast kan het gebruik van een primer nog andere significante voordelen bieden. Hou er wel rekening mee dat elke ondergrond een andere primer nodig heeft. Onze aanrader: Ga voor een goed dekkende primer, hierdoor heb je vaak maar één afwerkingslaag nodig.

Onze favoriete primers: Capacryl Aqua Uniprimer of Capaprim Decor

Wil je meer weten over het gebruik van een primer? Lees dan zeker ons blogartikel die het belang van het werken met een primer uitlegt erop na.

Vermijd een inferieur verfmerk

Wij raden je aan om gebruik te maken van een kwalitatieve verf voor het beste resultaat. Ga je voor een matte afwerking? Dan raden wij de topverven Caparol Premium Mat of Capatex Prestige aan.

Gebruik zeker voldoende verf

Op het etiket van de verfpot staat altijd het aanbevolen verbruik. Probeer deze suggestie te respecteren, want het gebeurt vaak dat men wel begint met voldoende verbruik, maar dat deze hoeveelheid zakt naarmate de werkzaamheden vorderen. We weten het, goede verf is niet goedkoop, maar het is evenmin een goed idee om spaarzaam om te gaan met verf. Dit geeft niet zo een mooi resultaat.

Ga gestructureerd te werk

Werk op een gecontroleerde manier. Maak bijvoorbeeld baantjes van een halve meter en sop dan je rol opnieuw in. Begin vervolgens met het volgende baantje. Zorg er ook voor dat de temperatuur in de ruimte niet te hoog is, en hou de ramen gesloten.

Hou rekening met de laatste technieken

De techniek evolueert steeds, ook in verfland. Laat je dus goed adviseren door onze specialisten over de allerlaatste mogelijkheden op het vlak van verf en materiaal.

 

 

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!