Op bezoek bij… Verf met Advies Tongeren

Deze reeks interviews geeft een gezicht aan de drijvende krachten achter Verf met Advies. Vandaag gaan we op bezoek bij de spontane Inge, winkelverantwoordelijke van ons filiaal in Tongeren.

Zoals je weet is Verf met Advies met zijn 8 lokale vestigingen stevig verankerd in het Limburgse landschap. Zo ook in het zuiden van de provincie, waar we een bezoek brengen aan Inge, de winkelverantwoordelijke van Verf met Advies Tongeren.

De verwelkoming is hartelijk. Inge, een vlijtige 43-jarige interieurspecialiste, schotelt ons al snel een warme kop koffie in, voor we onze eerste vraag hebben gesteld.

Dag Inge, leuk om zo aangenaam ontvangen te worden. Het plezier straalt van je af, werk je hier graag?

INGE: Heel graag! Het werk is erg gevarieerd. Elke dag gebeurt er wel iets anders. Deze job staat me ook toe om mensen te helpen, bijvoorbeeld met technische vragen. Dat aspect spreekt me zeer aan. Het is niet voor niets dat ik hier al bijna tien jaar werk (lacht).

Hoe ben je bij Verf met Advies terechtgekomen?

INGE: Vroeger was ik schilder, vandaar mijn interesse in alles wat met verf en interieur te maken heeft. Toen de poort van Verf met Advies voor mij opende, werd er me na mijn opleiding al snel gevraagd om winkelverantwoordelijke te worden, en daar heb ik volmondig ja op geantwoord.

Zo te zien heb je er geen spijt van?

INGE: Absoluut niet. Nog geen moment! In het begin sprong ik nog bij in verschillende winkels. Na een poosje kwam ik vast in Tongeren te staan, waar ik tot op de dag van vandaag met alle plezier werk. Het klikte onmiddellijk. De aard van de job was leuk, ik had fijne uren, en de sfeer met de collega’s was ook heel aangenaam. Een makkelijke keuze dus!

Werk je hier alleen?

INGE: Nee, sinds enkele jaren komt Aaron me bijstaan in Tongeren. Hij is gemotiveerd en behulpzaam, wat de samenwerking makkelijk maakt. De communicatie tussen ons twee verloopt ook heel vlot.

Je werkte eerder ook in de winkel in Sint-Truiden. Is dat een fel verschil met Tongeren?

INGE: Niet heel erg, maar het zorgt soms wel voor grappige toestanden. Toen ik hier pas werkte, kwam er een man de winkel binnen die een bestelling tapeejt kwam afhalen voor zijn vrouw. Maar… wij verkopen helemaal geen tapijt. ‘Bent u zeker dat uw vrouw u naar de juiste winkel heeft gestuurd?’, kon ik niet anders dan antwoorden. Een verwarrend moment en een lachbui later, bleek dat de man behangpapier bedoelde, wat in het lokale Tongerse dialect tapeejt wordt genoemd. Gelukkig hebben we hem nog goed kunnen helpen (schaterlacht)!

Hoe ziet jouw perfecte werkdag eruit?

INGE: Voor mij betekent dat een dag waarin er veel werk is. Een dag waarin ik heel wat mensen kan helpen met hun vragen, zodat ze als tevreden klanten naar buiten gaan. Het belangrijkste voor mij is dat mensen vinden wat ze willen hebben. Dan ben ook ik tevreden.

Doe je zelf ook beroep op Verf met Advies-artikelen in je eigen huis?

INGE: Absoluut! Ik heb zes jaar geleden gebouwd, en alle verf die ik heb gebruikt, al het behangpapier en al de gordijnen… alles komt van Verf met Advies!

Wat zijn de meest populaire artikelen die je verkoopt? Waarvoor komen de mensen en masse afgezakt naar Verf met Advies?

INGE: Ik merk dat er meer geölied wordt, waar mensen vroeger toch meer gingen beitsen en vernissen. Oliën is ook makkelijker, en geeft een schoner resultaat. Specifiek voor Verf met Advies Tongeren merk ik toch wel dat vooral ons verf- en behangassortiment erg populair is.

Met welke problemen worden je klanten het vaakst geconfronteerd bij hun interieurwerken?

INGE: Waar het vaak foutloopt is bij de voorbereiding. Mensen beginnen aan hun werken, en merken achteraf dat ze het beter anders hadden gedaan. De voorbereiding is het meest belangrijke aspect bij interieurwerken. Think before you act, weet je wel. Zo vergeten mensen bijvoorbeeld de muur eerst te ontstoffen, of hebben ze minder goed dekkende verf gekocht bij een concurrent waarna ze bij ons kwalitatievere verf komen zoeken.

Bezint eer ge begint dus. Understood! Iets anders nu, als je moet kiezen tussen volgende zaken, welke verkies je dan? Verven of behangen?

INGE: Doe maar beide! Ook bij mijn thuis gebruik ik beide technieken.

Een modern of klassiek interieur?

INGE: Geef mij maar een moderne look.

Effen kleuren, of met een patroon?

INGE: Een patroon brengt wat meer leven in de zaak. Daarom mijn keuze voor het tweede!

Mannelijke of vrouwelijke klanten? Pas op met wat je zegt!

INGE: Hahaha, ik denk dat het slimste is dat ik hier niet op antwoordt. Nee, grapje. Eerlijk gezegd heb ik totaal geen voorkeur.

Inge, bedankt voor het toffe gesprek. Wat vond je er zelf van?

INGE: Het ging vrij vlot! Kom je nog eens langs?

Als de koffie klaarstaat bel je maar!

ENKELE TIPS VAN INGE:

  • Bij het verven is de grondlaag het belangrijkst. Het is in feite minstens zo belangrijk als de eindlaag. Als je wil besparen op verf, doe dat dan op de eindlaag.
  • Denk goed na vooraleer je begint. De voorbereiding is het meest essentiële element.

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!