Op bezoek bij… Verf met Advies Tienen!

Bij Verf met Advies zijn we erg trots op onze medewerkers. Daarom maken we op geregelde tijdstippen van naderbij kennis met onze experten die op dagelijkse basis gespecialiseerd advies geven aan talloze klanten.

Vandaag geven we het woord aan Kristien, winkelverantwoordelijke van Verf met Advies Tienen.

Hoewel de winkel in Tienen één van de twee Verf met Advies-vestigingen is die zich niet in Limburg bevindt, kunnen we de vaste werkplaats van de vrolijke Kristien (38) toch bezwaarlijk als een buitenbeentje bestempelen. De gastvrijheid en vriendelijkheid bij de ontvangst deden ons direct denken aan de warme verwelkomingen die we binnen de provinciegrenzen genoten.

Dag Kristien, bedankt voor de hartelijke ontvangst! Verwelkom je alle klanten zo?

KRISTIEN: “Absoluut! Iedereen die door onze deuren komt wil ik graag met een glimlach verwelkomen. Ik vind het best wel belangrijk om een vriendelijke en toegankelijke indruk te geven.”

Dat is duidelijk. Hoe ben je bij Verf met Advies terechtgekomen?

KRISTIEN: “Ik studeerde interieurvormgeving in Mechelen, dus de stap naar een verf- en interieurspeciaalzaak was voor mij een logische stap. Na mijn studies heb ik eerst nog elders gewerkt, maar toen de vacature bij Verf met Advies werd voorgesteld heb ik geen seconde moeten twijfelen. En nu werk ik hier al acht jaar!”

Een job die je precies op het lijf geschreven is. Wat sprak je aan om te werken bij Verf met Advies?

KRISTIEN: Dat is simpel! Mijn favoriete vak was kleurenleer. En hier doe je bijna niets anders (lacht). Ik hou ervan om mensen kleuradvies te geven of te adviseren over interieurkeuzes.”

Is dat moeilijk, voor je klanten de juiste stof of de perfecte kleur uitzoeken?

KRISTIEN: “Het interessante is dat een bepaalde kleur hier in de winkel, een ander effect geeft dan diezelfde kleur in iemand zijn woning. Het verschilt naargelang de lichtinval en andere omgevingsfactoren. Bovendien moet je rekening houden met de sfeer van de woning en de persoonlijke stijl. Dat maakt de juiste kleur zoeken heel interessant, persoonlijk en boeiend.”

Ik veronderstel dat je klanten dan wel erg tevreden zijn als je hen goed kan adviseren?

KRISTIEN: “Inderdaad! En die klanten zie ik dan ook vaak terugkeren. Het is dan ook erg leuk als je een bedankje krijgt, of als je voelt dat je klanten speciaal terugkomen om jouw advies te horen.”

Valt er hier af en toe al eens een pot verf van de rekken?

KRISTIEN: “Nee, gelukkig niet (lacht)! Soms komt het al eens voor dat een klant, of zijn/haar kind(eren) iets laat vallen. Zoals enkele weken geleden nog, toen een kindje het dringend tijd vond om onze parking een nieuwe kleur te geven (schaterlacht).”

Dat kan natuurlijk gebeuren. Een perfecte werkdag zal er voor jou dan lichtjes anders uitzien. Zou je kunnen omschrijven hoe?

KRISTIEN: “Een perfecte dag zou voor mij vooral voldoeninggevend zijn. Dat wil zeggen: véél (aangename) klanten die over de vloer komen, die ik bovendien goed kan helpen.”

Van welke producten zou je kunnen zeggen dat ze populair zijn tegenwoordig?

KRISTIEN: “In de verven zou ik zeggen dat landelijke kleuren, zoals taupe -een bruingrijze tint-, erg populair zijn. Daarnaast is blauw tegenwoordig ook een erg populaire kleur. Daarvan verkoop ik er erg veel. Daarnaast zijn de Osmo-producten -oliën voor houtbehandeling- erg gegeerd.”

Met welke problemen worden klanten het meest geconfronteerd bij hun interieurwerken?

KRISTIEN: “Er lijkt precies een trend in nieuwbouw en renovatie om de muren niet goed te bepleisteren. Als je dan gaat schilderen, en het plafond of de accentmuur gaat afplakken, komt de verf er mee af omdat het pleisterwerk te fel verpoederd is. En dat creëert een stoflaag met minder hechting. Gelukkig kan je dat oplossen door te fixeren met een fixateur, een kleurloos product.”

Voor elk probleem is er wel een oplossing, lijkt het. Maar toch beter voorkomen dan genezen. Heb je nog tips voor onze lezers?

KRISTIEN: “Ja, absoluut. Het is belangrijk om te weten dat bij schilderwerken de primer heel belangrijk is. De eerste verflaag is dus de belangrijkste. Daarom raad ik aan om een primer van uitstekende kwaliteit aan te schaffen. Daarnaast hecht ik ook veel belang aan de hechtingslaag. Die moet sterk genoeg zijn.”

We zullen het eeuwig onthouden. Net als dit interview. Hartelijk bedankt Kristien!

KRISTIEN: “The pleasure was all mine!

Kijktip: Vorig jaar maakte ROB TV een toffe reportage over Verf met Advies Tienen.

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!