Op bezoek bij… Verf met Advies Lanaken!

Bij Verf met Advies zijn we erg trots op onze medewerkers. Daarom vonden we het dringend tijd om eens van naderbij kennis te maken met de experten die op dagelijkse basis gespecialiseerd advies geven aan talloze klanten.

Vandaag geven we het woord aan Arno, winkelverantwoordelijke van Verf met Advies Lanaken.

In deze nieuwe blogreeks willen we een platform schenken aan de aandrijving van de Verf met Advies-machine. We bezoeken de stuwende krachten achter onze negen speciaalzaken die dagelijks instaan om jou en tientallen andere klanten te voorzien van het best mogelijke advies voor jouw woning. Beginnen doen we in Lanaken, waar we hartelijk worden ontvangen door Arno.

Met een gemeende handdruk worden we welkom geheten door een aimabele persoonlijkheid, Arno, al zeven jaar verantwoordelijke van de Verf met Advies-winkel in hartje Lanaken.

Arno, de werkvreugde straalt van je af. Waarom doe je je job zo graag?

“Het leuke aan de job is dat het zeer gevarieerd werk is. Het is voldoeninggevend om mensen te helpen bij de keuzes voor hun interieur. De waardering die je krijgt wanneer je iemand goed advies geeft, daar doe je het voor.”

Wat is het meest aangename aspect aan je job?

“De reacties van tevreden klanten, uiteraard. Als een klant je achteraf vertelt dat hij/zij zeer tevreden was over je advies, en dat het resultaat zeer mooi was, dat geeft een goed gevoel.”

Verf met Advies maakt er een punt van dat medewerkers helemaal mee zijn met de laatste evoluties en interieurtrends. Hoe gebeurt dit concreet

“Ik neem jaarlijks deel aan verschillende opleidingen. Op deze manier blijf ik up-to-date en ben ik zeker dat ik de best mogelijke service kan bieden aan mijn klanten. Daarnaast kan ik gelukkig ook terugvallen op de technische kennis en praktische specialisatie van collega’s.”

Merk je de laatste tijd een in het oog springende trend op?

“Waar men vroeger veel werkte met bepaalde verfeffecten kiest men nu toch eerder voor effen geverfde muren waar een accent aan toegevoegd wordt. Het is niet ongebruikelijk dat er voor de accentmuur voor behang wordt gekozen, al dan niet met een motief“

Welke accentkleuren liggen goed in de markt?

“Ik heb gemerkt dat dit nogal fel verschilt van regio tot regio. Bij Verf met Advies Lanaken wordt er echter veel gekozen voor grijsbeigige kleuren.“

Verf met Advies werkt graag met adviseurs aan huis. Is dat ook in Lanaken zo?

“Absoluut! Om het best mogelijke advies te geven is het vaak opportuun om een gespecialiseerde adviseur op locatie te sturen. Smaken zijn tegenwoordig erg divers en ook de mogelijkheden zijn sterk toegenomen, dit maakt het niet eenvoudig om vanop afstand bepaalde suggesties te doen. Door een adviseur een bezoekje te laten brengen, kunnen we de mogelijkheden perfect inschatten. Zo krijgen we bijvoorbeeld een exact beeld van de lichtinval, of leiden we af dat een moderne aanpak beter zou werken dan een klassieke. Mensen zijn in het algemeen heel tevreden over deze gepersonaliseerde aanpak.”

Was er ook een trend te noteren die volgens jou persoonlijk minder aantrekkelijk was?

“In de jaren ’90 kozen veel mensen ervoor om te behangen met glasweefsel. En dit zowel voor plafonds als voor muren. Laten we zeggen dat ik blij ben dat deze trend is voorbijgestreefd.”

Verf met Advies staat binnenkort op de interieurbeurs Woonestetika. Zou je een bezoekje aanbevelen aan je cliënteel?

“Ja, volkomen. En vooral aan mensen die zich in de beginfase van de inrichting van hun woning bevinden, raad ik het aan. Mensen die nog niet zoveel kennis hebben van de verschillende mogelijkheden kunnen op Woonestetika veel inspiratie opdoen. Als je goed begeleid wil worden of informatie wil krijgen over de verscheidene materialen, breng dan zeker een bezoekje aan de beurs.”

Arno, bij wijze van afsluiter, heb je nog een wens voor de toekomst voor Verf met Advies Lanaken?

Mijn hoop is om samen met de klanten nog veel mooie projecten te mogen realiseren. En dat we nog veel positieve reacties mogen ontvangen! (lacht)

De gouden tips van Arno:

  1. Kom eerst langs in de winkel om advies in te winnen vooraleer je aan je interieurwerken begint. Verzamel dus eerst alle informatie voordat je begint aan je plannen, zo voorkom je onnodige kosten en moeite.
  2. De ideale temperatuur om te verven is tussen de 16 en 18 graden. Op deze temperatuur voorkom je problemen met aanzetten, vooral bij plafonds.
  3. Veel mensen weten niet dat een grondlaag ook al in de gewenste kleur kan zijn. De meesten verven een witte grondlaag, en plaatsen er dan twee gekleurde lagen over. Met de Verf met Advies-verven volstaat 1 (gekleurde) grondlaag, en 1 eindlaag.

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!