Op bezoek bij… Verf met Advies Helchteren!

We gingen op bezoek bij Verf met Advies in Helchteren, en hadden een interessant gesprek met winkelverantwoordelijke Sylvia over haar job, de leukste ervaringen en de laatste interieurtrends.

Zelden kom je iemand tegen die behulpzamer is, én zoveel productkennis heeft, als Sylvia. De 26-jarige, charmante jongedame uit Houthalen-Oost studeerde af als interieurarchitecte. De beslissing om voor Verf met Advies te werken was dan ook heel logisch voor haar. Met een gemeende glimlach en een lading positiviteit staat ze vandaag haar klanten te woord in de Verf met Advies-winkel van Helchteren. Dringend tijd voor een kennismaking dus!

Sylvia, ik merk duidelijk dat je plezier haalt uit je job. Wat is het leuke aan je werk? Waarom doe je het zo graag?

“Ik hou heel erg van het sociale aspect. Het contact met klanten en het geven van gepersonaliseerd advies is heel voldoeninggevend. Ook is de creatieve kant van mijn job, zoals het ontwerpen van de etalage, bijzonder leuk. Ik vind het aangenaam dat mijn job heel gevarieerd is. Zo hou ik me niet alleen bezig met klanten en advies geven, maar sta ik ook in voor het papierwerk, de bestellingen, enz.“

“Het professioneel advies dat we geven wordt door klanten enorm gewaardeerd.”

Ben je trots om voor Verf met Advies te werken, en waarom? 

“Het feit dat Verf met Advies veel moeite steekt in het informeren van zijn klanten en het geven van tips is iets wat bijna uniek is. Hier word je steeds duidelijk geïnformeerd en weet je zeker dat je professioneel advies krijgt. Klanten waarderen dat enorm. De uitstekende service die Verf met Advies geeft is iets wat mezelf ook trots maakt. Een populaire dienst die we leveren is het opsturen van professionele kleur- en geveladviseurs naar de klant zelf, om zo ter plaatse de best mogelijke inschatting te maken, want iedere woning is uniek. Op die manier zijn we zeker dat we advies geven dat specifiek rekening houdt met de woning en de voorkeur van onze klanten. Het geven van gepast advies schenkt vertrouwen aan de klant.”

Wat is de meest aangename ervaring die je werkgewijs hebt ervaren?

“Het is heel leuk als klanten terugkomen naar de winkel en zeggen dat ze heel tevreden zijn met het advies en de producten. Dat creëert een band. Soms laten ze heel trots foto’s zien van hun werkzaamheden. Het is bijzonder fijn om dan zulke tevreden gezichten te zien.”

“Mensen willen de natuur in hun woning en kiezen daarom vaker voor natuurlijke kleuren.”

Wat zijn de meest in het oog springende trends van het moment?

“In het algemeen willen mensen de natuur meer naar binnen halen. Dat geldt zowel voor verf, als voor behang en raamdecoratie. Warme natuurkleuren zijn daarbij bijzonder populair. Bij een klassiekere inrichting wordt er dan veel gekozen voor aardetinten, terracotta en frambooskleur. Maar ook grijsblauwe, donkerblauwe en donkergroene tinten zijn gegeerd. Daarnaast zijn de hout- en marmerprints ook erg in trek om die natuurlijke stijl te verkrijgen. Klanten die een sobere, Scandinavische inrichting voor ogen hebben, gebruiken dan weer vaker art-deco-elementen en geometrische vormen.”

Op 28 oktober gaat Woonestetika van start, en Verf met Advies zal ook dit jaar aanwezig zijn met een eigen beursstand. Waarom moeten we massaal afzakken naar de Limburghallen? 

“Woonestetika is een fantastische beurs, zeker voor iedereen die kleine of grote interieurplannen heeft. Je ontdekt er de laatste nieuwigheden en de meest recente technologische snufjes.  Ook maak je kennis met de laatste trends op vlak van verlichting en vloerbekleding. Ik ga zélf zeker van de partij zijn!”

Sylvia, welke handige tips zou je de lezers nog willen meegeven?

  • Bij grote plafonds (waar de korte zijde meer dan 4m is) of bij L-plafonds schilder je de eindlaag best met 2 personen.
  • Tijdens het schilderen hou je best de ramen dicht. Verf ook steeds van de korte naar de lange zijde.
  • Gebruik een microvezel anti-spatrol bij het schilderen voor een proper resultaat.

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!