In gesprek met onze kleuradviseur Joke

We spraken af met onze vrolijke interieurexperte Joke voor een goede babbel over kleuradvies en het werken bij Verf met Advies.

Verf met Advies houdt ervan om je te verwennen met de allerbeste service. Eén van de personen die hiervoor zorgt is Joke. Als kleuradviseur komt ze tot bij jou thuis, en geeft ze je informatie over de best mogelijke (kleur)combinaties die ervoor zorgen dat jouw woning die gedroomde look krijgt waarvan je altijd hebt gedroomd. Dringend tijd dus voor een kennismaking met deze ijverige kleurspecialiste.

Dag Joke, bedankt om met ons af te spreken. Zou je ons even kunnen zeggen hoelang je al voor Verf met Advies werkt?

Ik werk er al ongeveer 10 jaar met erg veel plezier!

Dat is toch al een hele periode. Ik neem aan dat je veel hebt meegemaakt in die tijd. Wat zijn zoal de grootste veranderingen die je hebt ervaren binnen Verf met Advies?

Dit zijn er eigenlijk verschillenden. Vooreerst is ons aanbod uitgebreid. We zijn ons doorheen de jaren meer en meer gaan toeleggen op een totaalproject binnen de eindafwerking van het interieur, en ons gaan specialiseren in raamdecoratie, vloer, behang en oliën. Daarnaast zijn we ons gaan toeleggen op professionele hulp. Sommige mensen hebben geen zin om het vuile werk zelf te doen, dus staan wij voor ze klaar. Een andere (heel) grote verandering is de opening van onze belevingswinkel in Hasselt, die erg mooi is. En als laatste zou ik zeggen dat we ons meer specialiseren in trendkleuren door de Authentic-waaier van Caparol. Kortom, we houden ons niet alleen meer bezig met het mengen van verf! (lacht)

Zie je deze veranderingen als positieve evoluties, en waarom?

Ja, als erg positief. Vroeger was er vooral nood aan technische ervaring. Nu moet het beide zijn, en we gaan daarbovenop ook nog mee met de trends en de veranderende behoeften van de klant.

Joke, over jezelf, je bent kleuradviseur. Wat houdt dit concreet in, voor de mensen die hier nog niet van hebben gehoord?

In de eerste plaats helpen we met de samenstelling van de structuren en het behang, verf en stoffen. Eerst luisteren we dus heel goed naar de behoeften van de klant, en zo werken we naar hun perfecte sfeer in de woning. Daarnaast stellen we hun wensen ook op punt en brengen we dit tot een mooi en passend geheel. Het kleuradvies geldt voor de hele woning. Vanaf het moment dat je de voordeur binnenstapt, tot je langs de badkamer naar de slaapkamer wandelt, zorgen we ervoor dat de gekozen kleuren op elkaar afgestemd zijn en volledig volgen op elkaar.

Wordt je advies eigenlijk altijd even letterlijk opgevolgd?

Dat raad ik hen toch altijd aan! (lacht guitig) Maar je hebt altijd wel mensen die wat angstig zijn om iets te durven…

Waarom hou je ervan om kleuradvies te geven aan klanten?

Vooral omwille van de uitdaging om sfeer te creëren en de juiste keuzes van accenten te bepalen. Doorheen de samenraapsels van meubels en materialen kunnen kijken, en er toch een schoon geheel van maken, daar hou ik van. Ook is de omgang met telkens nieuwe mensen leuk, dat geeft voldoening.

Wat zijn zoal de meest gestelde vragen die je tegenkomt?

Dit gaat vooral over de kleurkeuzes voor het hele huis samen te stellen. Eén slaapkamer is namelijk makkelijker te kiezen dan een volledige woning op punt krijgen. Maar ook het technische aspect komt aan bod. Hoe men wat moet uitvoeren. Dit doen we ook als extraatje. Daarnaast zijn er best veel vragen over hoe ze het huis zo open mogelijk houden, met toch warme kleuren en een huiselijk gevoel.

Joke, enorm bedankt voor dit toffe interview. Ik merk waarom je zo in de smaak valt bij de klanten, en mensen je graag verwelkomen in hun huis. Ik wens je nog veel succes, en veel adviesplezier!

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!