In 10 stappen je gevel schilderen!

Je bent het uitzicht van je huis een beetje beu gezien? Dat is zó opgelost met een nieuw likje verf. Bovendien kan je dit volledig zelf doen. Hoe je het best te werk gaat, dat lees je hier.

De voorbereiding

1. Zorg dat je over het juiste materiaal Voor het beste resultaat werk je met kwalitatieve producten. Zorg zeker ook voor voldoende verf, zodat je in een beurt je gevel kan schilderen.

Wat je zeker nodig hebt:

Een ronde verfborstel, of –kwast.

  • Een gevelverfrol
  • Voldoende verf
  • Afplaktape
  • Een verfemmer
  • Een bak of emmer met water om je borstels te reinigen
  • Materiaal (plastiek, karton,…) om de grond te beschermen tegen verfspatten
  • Stopgreen
  • Een grove borstel

2. Kies het juiste moment uit. Buiten schilderen kan al als de temperatuur minimaal 10°C bedraagt. De beste omstandigheden zijn wanneer er geen sprake is van regen (uiteraard), mist of veel wind. Ook om in een felle zon je schilderwerken uit te voeren, raden we af.

3. Begin met een propere gevel. Maak dus vooraleer je begint je gevel schoon. Door je muren in te spuiten met Stopgreen verwijder je mossen en groenaanslag. Laat de Stopgreen 24u inwerken en spoel vervolgens proper met zuiver water en een schrob desnoods waar nodig met een grove borstel. Eén à twee dagen later is de muur droog en kan je eraan beginnen.

4. Dek de ondergrond af met afdekkarton. Je wil namelijk toch geen verfspatten op je terras, klinkers of oprit? Raamprofielen en goten plak je af met gele UV-bestendige tape. Ramen bescherm je met afdekplastiek.

Het schilderen zelf

Ieder type gevel vraagt een ander verfsysteem. Vraag daarom steeds ons gratis advies ter plaatse. Wij gaan nu uit van een van de meest genomen verfsystemen.

5. Roer de grondlaag Caparol Capagrund goed op, en giet de verf over in een verfemmer.

6. Zet de boorden af met een kwast. Dit is meer gedetailleerd werk, maar als je dit zorgvuldig doet, spaar je veel tijd uit bij de rest van het schilderwerk.

7. Werk snel en efficiënt. Gebruik een gevelrol om de grondlaag aan te brengen. Probeer de voegen goed te vullen met verf, en werk bij voorkeur in kleinere vlakken.

De afwerking

8. Heb respect voor de droogtijden. Op het etiket van de verf vind je steeds de aangewezen droogtijd terug.

9. Wanneer de grondlaag (Caparol Capagrund) helemaal droog is kan je beginnen met het aanbrengen van een afwerkingslaag, zoals Caparol Muresko. We plaatsen liefst een 2de eindlaag voor een optimale duurzaamheid in de toekomst.

10. Verwijder de afplaktape wanneer de verf nog nat is.

En nu, genieten maar van die prachtig geschilderde gevel!

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!