Psst! Het geheim van mooi behang

Naar aanleiding van onze exclusieve behangactie waarin we je een korting van maar liefst 25% op het behangpapier schenken, laten we Franky -onze behangspecialist- aan het woord.

Mooi behang is weer helemaal in! Het fleurt dan ook elk interieur fantastisch op: klassiek, modern, retro, art deco,… Dringend tijd dus om Franky, onze behangexpert, aan het woord te laten!

Jouw ideale behang… Hoe begin je er aan?

Het start met je persoonlijke smaak want de mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk zeker eens naar de decoratieve behangcollecties van grote merken zoals Hooked On Walls (Arte) of Dekens, … Maar ook naar overschilderbaar vliesbehang of digitale wallprints. En waarom niet een leuke fotoprint? Via de website www.MrPerswall.com creëer je helemaal zelf je behang op basis van een door jouw gekozen digitale foto. Zo geef je jouw interieur echt een heel eigen touch.

Zelf behangen? Bereid je goed voor!

Zorg dat de muren zuiver, vlak, vast, vet- en stofvrij zijn. Verwijder eerst het vorige behang en schuur of plamuur als dat nodig is. Stof of was daarna steeds de muren af. Het is best dat je de muren volledig schildert. Zo voorkom je dat de lijm te snel opdroogt. Ook eventuele afdrukken op het pleisterwerk zoals alcoholstift of potloodlijnen (aantekeningen, grafiet of kindertekeningen) schijnen zo niet door.

Bezint eer ge behangt.

Kijk of alle rollen van dezelfde reeks (en zelfde badnummer) zijn. Lees steeds de info en de symbolen op de bijsluiter. Controleer eerst:

  • of je stortend moet behangen (effen behang).
  • hoeveel verlies er is (behangpapier met tekening).
  • of je de muur of het behang moet inlijmen.

Alle begin is makkelijk…

Start steeds met een loodlijn. Zo positioneer je perfect de eerste baan. Hang dan de volgende banen mooi aansluitend tegen de rand van de vorige baan. Veeg overtollige lijm weg met een vochtige doek. Opgelet bij hoeken, schouwmantels, stopcontacten… Zorg dat je behang daar makkelijk aansluit naar het einde. Gebruik je cutter als het behang nog nat is. Begin nooit in een hoek en let goed op als je de behangbaan in de hoek aanbrengt: hoeken in een kamer zijn zelden loodrecht. Veel succes!

Bij Verf met Advies geniet je nog tot het einde van de maand van een exclusieve korting van 25% op al ons behangpapier. (Deze actie is beëindigd.)
Haast je snel naar je lokale Verf met Advies-winkel.

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!