Deze 5 vragen moet je stellen bij het kiezen van gordijnen

De perfecte gordijnen voor jouw woning kiezen is niet altijd gemakkelijk, maar daar weet Verf met Advies raad mee.

Gordijnen kunnen je interieur bepalen. Ze hebben een belangrijke invloed op de feeling die je woonkamer zal uitstralen. Maar de perfecte gordijnen voor jouw woning kiezen is niet altijd een sinecure. Maar daarom zijn wij van Verf met Advies er, om jou te helpen. Beantwoordt deze vijf vragen, en weet meteen welke gordijnen het best passen in jouw ruimte.

Vraag 1: Ga je voor een eyecatcher, of maak je de praktische keuze?

Stel jezelf in de eerste plaats de vraag als je voorkeur geeft aan het praktische nut van de gordijnen, zoals verduisteren en/of de warmte binnen of buiten houden, of dienen ze eerder als een eyecatcher om jouw interieur op te smukken.

Vraag 2: Heb je een voorkeur voor verticaal of horizontaal?

Verkies je hangende overgordijnen die je kan openschuiven, of ga je voor makkelijk optrekbare rolgordijnen? Aan beide keuzes hangen voordelen vast. Stel jezelf ook de vraag als je je gordijnen liever zelf manueel opent, of als je een elektrisch systeem met afstandsbediening verkiest.

Je hebt alleszins voldoende keuze:

  • Overgordijnen  passen in elk interieur. Ze zijn verkrijgbaar in transparante en non-transparante vorm. Die laatste houdt de warmte buiten én zorgt tegelijk voor isolatie. Door de plooiing in de gordijnen profiteer je ook van geluidsdemping.
  • Vouwgordijnen  hebben een gezellige uitstraling. Ze nemen weinig ruimte in en zien er daardoor heel luchtig uit. Door de (vaak) transparante stof houden ze pottenkijkers buiten, maar laten het licht wel binnen.
  • Paneelgordijnen  stralen een en al rust uit. Ze zijn heel makkelijk in gebruik door het schuifsysteem en integreren moeiteloos in elk interieur.
  • Rolgordijnen  creëren instant sfeer. Ze zorgen voor privacy, maar sluiten daarbij niet alle licht buiten. Ze houden verkleuring van je meubels tegen en kunnen voorzien worden van een speciale zonwerende doek aan de zonkant zodat je huis op een warme dag niet in een sauna verandert.

Vraag 3: Verduistering, privacy, geluidsdemping of isolatie?

Stel jezelf de vraag welk nut je gordijnen vooral zullen hebben. Privacy creëren is belangrijk, maar nog vaker wordt er gekozen voor geluidsdemping, verduistering of isolatie. Deze keuze hanngt natuurlijk in belangrijke mate af van de ruimte waarvoor de gordijnen bedoeld zijn.

Vraag 4: Welk materiaal draagt je voorkeur?

De look van je gordijnen wordt in sterke mate bepaald door de keuze van stof. Je kan kiezen tussen:

  • Linnen  voorziet je interieur van een natuurlijke uitstraling. Het kreukt makkelijk, maar is sterk en slijtvast.
  • Katoen  past in elk interieur, van landelijk over modern tot Scandinavisch. Net als linnen is het een sterke stof, maar ze kan wel verkleuren bij direct zonlicht (met een extra voering kan je het verkleuren tegengaan).
  • Polyester  geeft je interieur een fijne, basic uitstraling. Het is makkelijk in onderhoud en het droogt snel na het wassen, maar kan soms statisch zijn waardoor er stof aan blijft kleven.

Vraag 5: Soberheid of kleurrijk?

Na alle praktische overwegingen stel je jezelf best de vraag als je een voorkeur hebt voor sobere gordijnen, in een effen kleur, of als je liever gordijnen wil met meer kleur en leven. Kleuren als beige, wit, grijs en aardetinten doen het altijd goed. Maar je kan ook eens gek doen en gaan voor kleurrijke gordijnen. Die brengen gegarandeerd leven in de brouwerij, en kunnen dienen als eyecatcher in je interieur. Je kan natuurlijk ook gaan voor een leuke print.

Vind je het niet zo eenvoudig om je gordijnen te kiezen? Geen proleem. De gespecialiseerde interieurspecialisten van Verf met Advies staan voor je klaar. Spring gerust even binnen in een van onze winkels!

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!