De verschillende types raamdecoratie

Er bestaat een grote variatie in de verschillende types raamdecoratie, maar welke past het best bij jouw woning? We maken je wegwijs in ons aanbod.

Er bestaat een grote verscheidenheid in de verschillende types raamdecoratie. Zo denk je vast al aan rolgordijnen, vouwgordijnen of lamellen. Maar de hamvraag bij het kiezen van de juiste raamdecoratie blijft voor jou steeds: ‘Welke soort raamdecoratie past het best in mijn woning?’. Met dit vraagstuk helpt Verf met Advies je aan de hand van dit handig artikel graag verder.

 

Rol-, of vouwgordijnen? Horizontaal of verticaal? Of misschien toch eerder een combinatie van beiden? Het zijn maar enkele voorbeelden van de prangende vragen waar mensen die de perfecte raamdecoratie voor hun woning willen kiezen mee geconfronteerd worden.

Maar laat deze grote variatie aan keuzemogelijkheden geen obstakel zijn. In dit artikel presenteren we je alle verschillende types raamdecoraties en sommen we hun voornaamste voordelen op, zodat je door het bos terug de bomen kan zien.

 

Rolgordijnen, strak en modern

Rolgordijnen passen in bijna elke ruimte. Het geeft een strakke indruk, en is extreem handig voor wie niet zoveel plaats heeft. Je hebt bovendien slechts een kleine strook boven het raam nodig om ze te bevestigen. Er is een brede waaier aan stoffen en afwerkingsmogelijkheden beschikbaar, waardoor je altijd wel je gading vindt. Ook kunnen we zonwerende screens gebruiken voor een optimale zonwering.

 

Diaz_Rolgordijn2

 

⇢ Look:                      Effen kleuren.

⇢ Materiaal:              Kunststoffen en textiel.

⇢ Functies:                Transparant, licht doorlatend, zonwerend (screens) of verduisterend.

⇢ Bediening:              Manueel of elektrisch.

 

Vouwgordijnen en overgordijnen, gezellig en tijdloos

Je wil gaan voor gezelligheid? Dan zijn vouwgordijnen met hun tijdloze look de perfecte oplossing. Een groot voordeel is de makkelijke plaatsing op zowel plafonds als muren. In de living zou je kunnen opteren voor een lichter type stof die het daglicht binnenlaat, maar te fel zonlicht buiten je woning houdt. In de slaapkamers zou je dan eerder een verduisterende stofkleur kunnen kiezen. Vouwgordijnen in lichte voile zou je eventueel perfect kunnen combineren met klassieke overgordijnen.

 

 

⇢ Look:                      Stijlvolle tinten.

⇢ Materiaal:              Tal van stoffen in verschillende diktes.

⇢ Functies:                Transparant, licht doorlatend of verduisterend.

⇢ Bediening:              Manueel of elektrisch.

 

Verticale lamellen, stijlvol en functioneel

Het grote voordeel van (verticale) lamellen zijn de multifunctionaliteit. De strakke vorm en het unieke lichtspel kan je voor elk type raam gebruiken. De isolerende functie zorgt voor een warm gevoel in de winter, maar in de zomermaanden houdt de zonwering de warmte buiten. Lamellen kunnen overigens ook een akoestische functie hebben, die handig toegepast kunnen worden in bijvoorbeeld kantoorgebouwen.

 

Diaz_VerticaleJal2

 

⇢ Look:                      Zachte tinten en motieven.

⇢ Materiaal:              PVC, textiel of aluminium.

⇢ Functies:                Isolerend, zonwerend en/of akoestisch.

⇢ Bediening:              Manueel of elektrisch.

 

Horizontale lamellen, romantisch en comfortabel

Een pluspunt aan horizontale lamellen is zijn gebruiksvriendelijkheid. De lichtinval valt simpel te regelen om de juiste sfeer in je woning te creëren. Vaak wordt er in woonkamers gekozen voor dit type raamdecoratie. Je kan kiezen tussen verschillende breedtes en uitvoeringen, naargelang je eigen stijl.

 

DIAZ(3) horziont lamellen

 

⇢ Look:                      Verschillende kleurtinten en lamel-breedtes.

⇢ Materiaal:              PVC, hout of aluminium.

⇢ Functies:                Zonwerend (enkel PVC en aluminium)

⇢ Bediening:              Manueel of elektrisch.

 

Dubbele rolgordijnen 

Beschik je over niet zo erg veel ruimte? Dan kunnen dubbele rolgordijnen wel eens de perfecte oplossing voor jou zijn. In duo-rolgordijnen kunnen bijvoorbeeld twee stoffen onzichtbaar met elkaar verbonden worden, waardoor je de eigenschappen (zoals het doorlaten en tegenhouden van licht) kan combineren. Dit type raamdecoratie is ook erg geschikt voor speciale ramen.

 

DIAZ(2) durorol (2)

 

Wist je overigens dat onze raamdecoratie-specialisten klaar staan om jou met raad en daad bij te staan? Een bezoek aan de winkel kan je bovendien helpen bij de keuze van materiaal en look. Kom dus gerust even langs bij een Verf met Advies-filiaal bij jou in de buurt. We verwelkomen je met open armen!

 

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!