De kleurtrends van 2017

Geïnteresseerd in wat Stefan voor jou kan betekenen?

Licht en ruimte

 

Wanneer we Stefan ontmoeten, duurt het niet lang vooraleer hij honderduit vertelt over de laatste trends van kleurgebruik. Het grote verschil met vroeger is erg duidelijk, stelt Stefan: ‘Mensen willen zoveel mogelijk licht en ruimte in hun woning. Ze willen de buiten naar binnen halen. En dit heeft natuurlijk een belangrijke invloed op hun keuze van verfkleur.’

 


“Tegenwoordig willen mensen méér het buiten-gevoel naar binnen halen, met veel licht en ruimte”


 

Lichte basistint aangevuld met een donkerdere accentkleur

 

‘Waar vroeger elke kamer een bepaalde accentkleur kreeg, werken tegenwoordig mensen veel liever met een lichte basistint. Vooral wittinten worden hiervoor gebruikt. Deze kan worden aangevuld door een donkerdere accentkleur. Mensen kiezen er vandaag dus meer voor om hun woning vrij neutraal te kleuren, met hier en daar in de hoofdruimte een gewaagd behang of gedurfde kleur.’

Als we ons afvragen voor welke elementen mensen nóg kiezen om kleur in hun huis te integreren, ligt het antwoord al klaar op Stefans tong: ‘Door het gebruik van gekleurde meubels of accessoires! Vooral in andere, ‘neutrale’ kamers wordt er gekozen voor een kleur die overeenkomt met de accentkleur in de hoofdruimte.’ Het gebruik van neutralere, lichtere kleuren zorgt volgens Stefan voor harmonie zonder een drukte-gevoel te krijgen. Het maakt je dus rustiger.

 


“Gekleurde accessoires geven een bepaalde levendigheid, zonder de harmonie van je woning aan te tasten”


 

Qua accentkleur wordt er vooral gekozen voor pastel-/roze of gele tinten. Maar ook de blauwe denim-kleur is een ware hype.

 

Brown is the new black

 

Waar enkele jaren geleden mensen nog massaal kozen om zwart als accentkleur of als toevoeging voor de witte basis te gebruiken, is er nu een duidelijke trend waar te nemen: ‘In 2018 zal bruin het zwart vervangen. We merken dat bruin een steeds grotere populariteit geniet.’

 

Enkele tips van kleurexpert Stefan:

 

  • De voorbereiding op je schilderwerken is erg belangrijk. Doe dus je huiswerk, en leg je oor ten luister bij een kleurexpert.
  • Kies een lichte kleur voor donkere ruimtes met weinig lichtinval, zo komt de ruimte groter over.
  • Haal licht en leven in huis. Gebruik dus lichte tinten, deze hebben bovendien een positief effect op het mentale welzijn.
  • Kies je voor wit, kies dan geen 100% wit maar voor een tint. Een te witte kleur komt fel over en geeft een klinische indruk.

 

Geïnteresseerd in wat Stefan voor jou kan betekenen? Vraag hier gratis kleuradvies aan.

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!