De juiste kleur voor jouw interieur

Mensen zijn visueel ingestelde wezens. En de logica onderschrijft dat elke kleur een verschillende gemoedsinstelling als gevolg heeft.

We moeten je dus niet zeggen dat de keuze van de juiste kleur voor je woning erg belangrijk is. Maar geen alarm geblazen, Verf met Advies staat je met ervaren kleurexperten bij in die invloedrijke keuze. De cruciale vraag die je je steeds moet stellen: Welk gevoel wil ik mijn interieur laten uitstralen?

Misschien hou je van een warme, actieve woning? Of heb je eerder nood aan rust en kalmte wanneer je je na het werk in de zetel nestelt? Wij geven voor de belangrijkste interieurkleuren de meest voorname eigenschappen mee, zodat jouw interieur de exacte uitstraling geeft die jij voor ogen had.

Blauw

Blauw is de kleur van de lucht en de zee, een kleur die rust brengt en een frisse uitstraling geeft. Bovendien komt ze beschermend en vreedzaam over. Aan de andere kant kan blauw ook koud genoemd worden. Ze kan een formele en zakelijke indruk geven. Qua emotie is blauw exact het tegenovergestelde van rood. Het is passief, en ademt rust, kalmte en koelheid uit.

Oranje

Het resultaat van een hevige one-night-stand tussen rood en geel. Oranje is smakelijk, interessant, en inspirerend. Daarom heeft oranje ook best een actief en stimulerend effect. Bovendien geeft oranje een mooie, warme indruk aan je interieur.

Zwart

Aan de donkerste kant van het spectrum treffen we natuurlijk zwart aan. Deze kleur absorbeert het licht, en kan daardoor nogal somber werken voor je interieur. Toch wordt zwart vaak toegepast om een geraffineerde stijl te hanteren, en een chique karakter te creëren.

Bruin

Bruin is een aardse kleur die zeer veel prachtige nuances kent. Het is ook een warme kleur, en geeft een stijlvolle, mooie uitstraling mee.

Geel

De keuze voor een geel uiterlijk van je interieur zorgt voor een stimulerende en sprankelende indruk. Het is ook best een felle kleur, die je onderbewust zijn niet snel doet geeuwen. Geel straalt vrolijkheid en positiviteit uit. Verschillende geeltinten zijn verrassend goed te combineren met elkaar.

Wit

Net zoals zwart is ook wit geen échte kleur. Het staat voor eenvoud. Wit is puur, licht en neutraal. Je kan er haast nooit slecht mee doen. Bovendien is het een tijdloze kleur, die koelte en ruimte brengt. Wittinten vormen meestal een knappe basis, en zijn dus perfect te gebruiken als achtergrond. Vooral als je wil dat een ander element, zoals een meubelstuk, er uit moet springen.

Rood

Wil je dat je woning een krachtige en energierijke uitstraling krijgt? Ga dan voor rood. Het kan intimiteit en warmte uitstralen. Het is ook een levendige kleur die je doet aanzetten tot actie, maar anderzijds ook een onrustige indruk kan geven. Rood is een baasje. Ze dringt zich op en duwt andere kleuren naar de achtergrond. Als accentkleur kan rood echter een heel mooi effect geven.

Grijs

Grijs roept amper emoties op, en is daardoor heel goed combineerbaar et andere kleuren. Bovendien is het een erg tijdloze kleur. Toch kan het een doffe indruk geven. Dit is waarschijnlijk de reden waardoor grijs door niemand ter wereld als favoriete kleur wordt genoemd.

 

Benieuwd naar welke van deze kleuren op dit moment hip zijn? Lees dan ons interview met kleurexpert Stefan die de laatste kleurtrends van 2017 uit de doeken doet! 

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!