De ideale raamdecoratie voor grote ramen

We houden van zonlicht. Liefst zoveel en zo lang mogelijk. En net daarom proberen we zoveel mogelijk zonlicht in huis te krijgen. Daarvoor kiezen mensen logischerwijs veel voor grote raampartijen.

Maar niet elke soort raamdecoratie is geschikt voor grote ramen. In dit artikel overlopen we de verschillende soorten, en geven we aanbevelingen bij het gebruik bij het decoreren van grote ramen.

Verticale jaloezieën

We kunnen het gebruik van verticale jaloezieën voor grote ramen absoluut aanraden. Ze kunnen makkelijk gebruikt worden voor raampartijen tot wel 6m breed en 4m hoog. De verticale plaatsing geeft een strak karakter. Bovendien kan je kiezen voor volledige of beperkte lichtinval, of je kan natuurlijk ook volledig verduisteren. En dit allemaal met één enkele vorm van raamdecoratie.

Horizontale jaloezieën met aluminium lamellen

Ook horizontale jaloezieën lenen zich perfect voor gebruik op grote ramen. Het sterke aluminium zorgt ervoor dat de lamellen steeds strak en recht hangen, en bijvoorbeeld niet zullen doorbuigen. Ook de ondersteuningskoorden dragen daartoe bij. Indien je verschillende systemen naast elkaar plaatst, dan lopen de lamellen optisch door. Een topper!

Horizontale jaloezieën met houten lamellen

Vele mensen houden van hout door zijn warme en aangename karakter. Echter heeft deze charme ook een keerzijde. Zoals alle natuurproducten reageert hout op omgevingsfactoren zoals warmte en vocht. Ook kan er verkleuring optreden door het directe zonlicht. Dit maakt dat we houten jaloezieën niet aanbevelen voor gebruik bij grote ramen.

Rolgordijnen

Indien je voorkeur naar rolgordijnen uitgaat, zorg er dan voor dat je zo’n breed mogelijke doek kiest. Zo moet het rolgordijn niet gedraaid worden tijdens de fabricage en dat komt het hanggedrag ten goede. Op deze manier vermijd je ook dat er een naad in het gordijn zit. Rolgordijnen met een breedte of hoogte van drie meter of meer zijn vatbaar voor een lichte V-vorming in het doek. Hou hier dus best rekening mee, en probeer rolgordijnen te splitsen, of te koppelen in functie van de onderverdeling van uw ramen.

Duo-rolgordijnen

Een duo-rolgordijn kunnen we niet aanraden voor het gebruik bij grote ramen. Bij duo-rolgordijnen ontstaat namelijk een spleet bij het naast elkaar plaatsen van de gordijnen. Gezien dit type raamdecoratie niet gekoppeld kan worden, is deze spleet groter dan bij traditionele raamdecoratie. Esthetisch zorgt dit niet voor het ideale resultaat.

Plissé

Op technisch vlak is deze soort raamdecoratie beperkter op grote afmetingen. Indien je bovendien kiest voor een elektrische besturing, zijn de opties niet zo breed als bij andere producten. Dit zorgt ervoor dat we plissé raamdecoratie niet aanraden voor grote ramen.

Vouwgordijnen

We kunnen vouwgordijnen zeker aanraden voor grote raampartijen, indien je kiest voor automatisatie. Dit is noodzakelijk omdat het anders veel tijd en moeite kan kosten om je vouwgordijnen op te trekken. Bovendien is de hardware van de elektrische systemen erg geschikt om grote oppervlaktes aan te kunnen. Vouwgordijnen bevatten tunnels met baleinen die elke dertig centimeter in het gordijn terug te vinden zijn, waardoor de stof netjes op spanning gehouden wordt.

Paneelgordijnen

Een topkeuze! En bovendien een van de favorieten onder decorateurs. Het gebruik van paneelgordijnen verdeelt je raam in verschillende verschuifbare delen, waardoor je een optimaal hanggedrag bekomt. Paneelgordijnen gebruiken bovendien de brede collectie van de rolgordijnen qua kleur en structuurkeuze.

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!