Altijd propere muren met… afwasbare verf!

Iedereen herkent het wel. Een omgevallen tas koffie, een spetterende pastasaus op je kookvuur, of de vuile handen van je kindjes die dreigend richting je woonkamermuur verplaatsen.

Wil je je (pas geverfde) muren proper houden, dan betekenen deze veelvoorkomende handeling een direct gevaar.

Maar geen nood, Verf met Advies zou Verf met Advies niet zijn als we ook hiervoor een kwalitatief assortiment producten in huis hadden, die je kostbare muren langdurig beschermen tegen deze ongemakken.

“Een huis dient om in te leven, en dan gebeuren er soms wel kleine accidentjes. Gelukkig hebben we bij Verf met Advies de geknipte oplossing in huis: afwasbare muurverven!” (Jo, verfspecialist Verf met Advies)

Verf met Advies garandeert je dankzij onze perfect afwasbare muurverven een blijvende bescherming met een foutloos eindresultaat.

Maar welke verven kan je afwassen?

De hoofdregel voor het goed kunnen afwassen van een muuroppervlak, is de glans van de verf: hoe hoger de glans, hoe beter de verf afwasbaar zal zijn. Glanzende verfsoorten bevatten veel bindmiddel. Bindmiddel zorgt ervoor dat de verffilm gladder is en bijgevolg hoger is van glans en beter reinigbaar.

Matte verven daarentegen bevatten minder bindmiddel. Hierdoor is de verffilm in principe iets ruwer, matter en poreuzer. Bijgevolg is een matte verf in het algemeen moeilijker te onderhouden, maar dankzij de laatste technologische vooruitgangen hebben we bij Verf met Advies de perfecte verfsoorten in huis om toch mat te verven én afwasbaar te zijn.

Aan welke producten denken we dan?

Bij Verf met Advies is elke glanzende binnenverf die we aanbieden perfect afwasbaar. Maar dankzij de laatste technologieën bieden we ook mattere verven aan met dezelfde karakteristieken.

Zo is er Caparol PremiumClean, een verf die uitermate geschikt is op muren en plafonds die veelvuldig gereinigd moeten worden. Ondanks het matte oppervlak is de verflaag uitstekend te reinigen. PremiumClean is bestand tegen in wateroplosbare desinfecteermiddelen en daardoor ook zeer geschikt voor toepassing in gezondheidscentra, bejaardencentra, ziekenhuizen, openbare ruimten, hotels, scholen, kinderdagverblijven en horeca.

Daarnaast hebben we voor een nóg matter resultaat Caparol Premium Mat. Dit type verf is speciaal gericht op een gladde, goed te reinigen, schrobvaste en structuurbehoudende afwerking op muren. Caparol Premium Mat is dus bijzonder geschikt voor afwerkingen, waaraan hoge eisen worden gesteld ten aanzien van de belastbaarheid.

Welke ruimtes?

Je huis is een plek waar intensief geleefd wordt. Sommige kamers en muren krijgen heel wat te verduren. Van vingerafdrukken en vlekken tot vegen en vuil. Bij andere kamers, zoals de slaapkamer, valt dit best wel mee. Welke zijn nu dé ideale ruimtes om te kiezen voor een afwasbare verf?

  • De keuken is een centrale ruimte waar enorm veel tijd in gespendeerd wordt. Daarom is het belangrijk dat je keuken zowel mooi als fris en hygiënisch is. Een afwasbare verf is hier aan te raden omdat het je muren beschermt tegen vet, vlekken en vocht en ervoor zorgt dat ze smetteloos blijven.
  • De badkamer is een van de ruimtes bij je thuis die veel te verduren krijgt. Algemeen wordt aangenomen dat het plaatsen van een matte verf niet van toepassing is in ruimtes waar er een hoge vochtbelasting aanwezig is. Daardoor gebruikt vrijwel iedereen een meer glanzende verfsoort in de badkamer. Vocht, zeep en intensief gebruik laten al snel onuitwisbare sporen na. Een afwasbare binnenverf biedt extra bescherming tegen deze speciale omstandigheden.
  • Heb je kinderen in huis? Dan is het geen wonder dat hun handen soms volhangen met modder, verf of andere vuiligheden. In dat geval kan het erg handig zijn om je woonkamer te voorzien van een afwasbare verflaag. Zo kan je op een eenvoudige manier de typische vuile plekken die kinderen veroorzaken makkelijk reinigen.

Hoe reinigen?

Je kan vlekken of plekken op muren simpelweg verwijderen met water en een doekje. Zelf raden we aan een scheutje Chrisal Economic erbij te doen. Dit is een uiterst veelzijdige en doeltreffende reiniger en ontvetter, op basis van water, en bruikbaar in tal van toepassingen. Het reinigt en ontvet dieper en sneller, waardoor je tot 70% tijd bespaart.

Chrisal Economic verwijdert moeiteloos alle vuil van ieder oppervlak. Bovendien hoef je er dus maar een heel klein beetje van te gebruiken, door zijn sterke concentratie. Daardoor is Chrisal Economic bovendien voordelig in gebruik.

Wil je meer weten over afwasbare verven? Dan staat onze verfspecialist Jo voor je klaar. Jo bereik je door een bezoekje aan onze winkel in Hasselt, of op 011 21 07 10. Natuurlijk kan je je vraag ook digitaal naar ons toesturen via ons contactformulier.

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!