6 fouten bij het ophangen van gordijnen

De functionaliteit van gordijnen gaat verder dan enkel de verduistering van je kamer of het verhinderen van nieuwsgierige blikken. Ze betekenen een erg belangrijk element in de decoratieve aankleding van je woning.

De stijl en kleur van gordijnen hebben een direct effect op het gevoel dat je woning uitdraagt. Tenminste, als ze goed opgehangen worden. Om gebruikelijke fouten te vermijden, stellen we je de meest voorkomende fouten voor bij het ophangen van je raamdecoratie.

1. Je hangt je gordijnen te laag

Hoeveel te dichter je je gordijnen bij het plafond hangt, hoeveel te groter het ruimtegevoel wordt dat je creëert. Vooral in kleine kamers kunnen lage gordijnen een beklemmend gevoel geven. Hang je raamdecoratie dus zeker niet te laag.

2. Je gordijnen zijn te kort

Hoewel kant-en-klare gordijnen vaak goedkoper zijn, hecht je toch best belang aan de juiste lengte van je gordijnen. Zo zijn bijvoorbeeld gordijnen die tot net boven de vensterbank komen in meestal geen toegevoegde waarde in je kamer. De perfecte lengte hangt volledig af van je muuraankleding. Hangt er bijvoorbeeld een radiator onder het raam? Laat dan het gordijnen zeker niet tot aan de vloer komen, want dat betekent een verlies van je warmteopbrengst.

3. Je hebt niet correct gemeten

Hoewel het nogal logisch klinkt, komen de meeste problemen bij het ophangen van gordijnen voort uit het slecht opmeten van de ramen en de ruimte. Wil je jezelf dus heel wat frustratie besparen, zorg dan dat je de afmetingen van je gordijnen en rails zorgvuldig hebt opgemeten.

4. Je hebt niet nagedacht over de breedte

De ideale grootte van je gordijnen is 2 tot 2,5 keer de breedte van het venster. Als je deze verhoudingen in acht neemt, voorkom je dat je raamdecoratie te slordig of krap overkomt, en creëer je meer volume en volheid.

5. Je denkt dat de kreuken er vanzelf wel uit gaan

Heb je kreuken in je gordijnen? Zorg er dan voor dat je ze eerst even strijkt vooraleer je ze ophangt. Zo blijft je stof er onberispelijk glad uitzien.

6. Je gebruikt oude rails

Controleer vooraleer je begint als je bestaande rails geschikt zijn om je nieuwe raamdecoratie aan te bevestigen. Niet alle soorten gordijnen passen bijvoorbeeld op een ouder type rails.

Als toemaatje…

Natuurlijk bestaan er naast gordijnen nog tal van andere soorten raamdecoratie. Jaloezieën, lamellen, gordijnen, rolgordijnen, vitrage, vouwgordijnen … de ideale raamdecoratie kiezen voor je woning is geen kleinigheid. Om je te begeleiden in je zoektocht, geven we je als extraatje een aantal praktische tips mee. Maar je bent ook meer dan welkom in onze winkels voor inspiratie en advies op maat.

Lees hier de tips: In 10 stappen naar de juiste raamdecoratie

Tussen 16 en 30 april biedt Verf met Advies zijn klanten een exclusieve korting van 20% aan op hun aankoop raamdecoratie. Ook profiteren van deze actie?

Download hier je kortingsbon, en breng hem mee naar je lokale Verf met Advies-winkel! Tot snel! (Deze actie is beëindigd.)

Blijf op de hoogte

Mis niet langer onze promoties, acties en schildertips.
Schrijf je nu in en je bent als eerste op de hoogte.

Proficiat! Je bent nu ingeschreven. Tot binnenkort!