Nieuwsbrief

Vloerbekleding

Vloeren

De vloerbekleding is een belangrijk aspect binnen uw interieur. We lopen er tenslotte alle dagen over. Vloerbekleding kan gemaakt zijn van natuurlijke materialen (houten vloeren) of kunststof (laminaat/vinyl). Elk type vloerbekleding heeft zijn eigenheid. Wij vergelijken, samen met u, de verschillende soorten materialen en helpen u de juiste beslissing te nemen.

HOUTEN VLOEREN / PARKET

Parket is een verzamelnaam voor de verschillende hardhouten vloeren in massief hout. Het kan in iedere woning worden geïntegreerd en is geschikt voor elke interieurstijl. Je kunt er een mooi glanzend effect mee creëren, maar ook voor een verweerde, robuuste uitstraling gaan. Het grote voordeel van parket is dat het steeds een warme uitstraling geeft.
Parket is eenvoudig te leggen en biedt een langdurige weerstand tegen vlekken en krassen. Parket vergt wel onderhoud. Regelmatig moet je de afwerkingslaag opnieuw aanbrengen om de duurzaamheid te behouden. Bij ons kan je terecht voor de nodige onderhoudsproducten.

LAMINAAT

Laminaat is dé keuze voor het gezin dat op zoek is naar een vloer met de uitstraling van een hardhouten vloer en de mogelijkheid om de harde gezinseisen qua slijtage te weerstaan. De sterke oppervlaktestructuur zorgt voor een hoge mate van weerstand tegen schokken, indrukken en de beschikbare geluidsreducerende rug zorgt voor een verbeterde akoestische prestatie.
Laminaat is niet beperkt in kleuren en dessins. Normaliter is er voor elk wat wils. Bijkomende troef is dat laminaat door iedereen kan worden gelegd. Er zijn verschillende systemen van laminaat verkrijgbaar. Laminaat is zeer onderhoudsvriendelijk en behoeft geen poetsbeurt met water.

VINYL / LVT

Je hebt 2 soorten vinyl: er is de traditionele vinyl op rol, maar vinyltegels zijn de nieuwste generatie vloerbekleding, ook bekend onder de afkorting LVT (Luxury Vinyl Tiles). Deze soort vloer is even duurzaam dan de welbekende laminaatvloeren; vinylvloeren zijn dunner en volledig waterbestendig.

Sterk, praktisch en hygiënisch. En moderne vinyl biedt ook nog eens een enorm scala aan dessins: van stralende kleuren, abstracte patronen en zwart-wit tot perfecte imitaties van natuurlijke materialen als hout en steen.
Het voelt bovendien goed aan, met zacht comfort onder de voeten en allerlei afwerkingen waardoor de gevoelsgewaarwording aansluit bij het uiterlijk.
Vinyl is slijtvast, waterbestendig en makkelijk te reinigen: de moderne keuze voor een moderne levensstijl. Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in zowel banen, stroken als tegels. Ook zijn er verschillende diktes. De algemene regel luidt, hoe meer de vloer belast wordt, hoe dikker en sterker de kwaliteit van het vinyl moet zijn.

VLOERAFWERKINGEN VOOR PARKEERGARAGES

Lifecycle oplossingen

Vloeroppervlakken in parkeergarages worden op vele manieren belast. Niet alleen mechanische belasting door rijden kan schade geven, ook motorolie, brandstof en strooizout werken op een vloer in waar geparkeerd of gereden wordt. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie: Caparol biedt voor alle soorten parkeergarages niet alleen het juiste systeem maar een totaalconcept. Met Caparol bent u verzekerd van kwaliteitssystemen voor vloeren, maar verder ook wanden en plafonds, die tastbare economische voordelen opleveren.

Om dit soort vloeroppervlakken in parkeergarages afdoende te beschermen zijn in het bijzonder speciaal ontwikkelde twee componenten epoxy (2K) producten geschikt. Afhankelijk van economische aspecten, de gebruiksfrequentie en de toestand van de ondergrond zijn verschillende coatingsystemen mogelijk.

Download onze brochures

Novilon Brochure Download
Novilon Design Download
Vinyl een gemakkelijke oplossing Download
Slimme vloeroplossingen Download
Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback Download
Algemene richtlijnen Moduleo Click Download

Waar wacht je nog op?Bel ons+32 (0)11 210 710ofVraag ons advies

ERWIN HEEFT EEN KAMERBREDE KEUZE

mission-statement

“De vloer is een belangrijk onderdeel van het
interieur. We lopen er dan ook elke dag over.
Daarom moet een vloer niet alleen mooi zijn,
hij moet ook praktisch zijn.”

Elke soort heeft zijn eigen kenmerken, kwaliteiten en
mate van onderhoudsvriendelijkheid, vraag het aan
Erwin, die vind je in Diest.